HILS PÅ TESTFAMILIENE!

– En skikkelig digg kokebok 2 er et gedigent samarbeidsprosjekt

Hele 300 ulike familier, med alt fra ett til sju medlemmer, har deltatt i testingen, og alle har satt sitt preg på boken og oppskriftene.

– Bare de aller, aller beste oppskriftene fikk bli med i boken.

Faktisk har oppskriftene blitt testet over 900 ganger! Noen av dem har blitt testet mange ganger i mange versjoner, andre var fulltreffere med én gang, og noen var ikke populære nok til å være med i boken.

Nesten ingen av de 300 familiene er vegetarianere, men altetende. De færreste er altså vant til å lage plantebasert mat. Målet er at oppskriftene faller i smak hos de fleste. Bare de aller, aller beste oppskriftene er med i boken.

VESTNES, MØRE OG ROMSDAL

Pål og Inger Johanne

«Det var veldig gøy å være testfamilie.  Største utfordringen var å faktisk følge en oppskrift slavisk, noe jeg aldri før har gjort  og siden det kom noe i veien slik at alle rettene ble prøvd ut samme uka utfordret det mannen i huset. Han spiser gjerne vegetar, men ikke like ofte som jeg kan gjøre. Men, jeg fikk bare positive tilbakemeldinger på alle oppskriftene. Og så lærte  jeg enda mer hvor mye digg du kan lage uten både kjøtt og fisk.»

BODØ

Linda Merethe Hansen

«Å være med som testfamilie var kult og jeg ble stolt over å bli plukket ut! Jeg har lært veldig mye, tankene mine har endret seg i takt med smaksløkene og den gode samvittigheten for både dyrevelferd og klima. Alle monner drar og JEG bidrar! Det er så fint å tenke på.»

SKIEN

Silje, Pål, Erle og Sondre

«Veldig gøy å være testfamilie! Vi er beæret over å få være med! Lærte nye smaker å kjenne, barna smakte på nye ting, fikk bekreftet at jeg koser meg med å lage mat NÅR jeg vil og har tid. Vi er delvis pesketarianere (ungene får spise litt hva de vil, særlig hos andre) og kjørte din julemiddag for svigers i fjor! Gleder meg til reprise hos mine foreldre (om covid godkjenner..) i år! Med dine bøker har repertoaret mitt økt!! Og alle de skeptiske vennene mine er også overbeviste!«

Kråkerøy utenfor Fredrikstad

Marthe og Brian

«Det var veldig gøy å være testfamilie! Morsomt å teste nye retter og hjelpe til med kokeboka. Vi følte oss på en måte litt «forpliktet» til å teste rettene (selv om vi på ingen måte var det), og fikk dermed utvidet horisonten vår litt ekstra. Jeg er f.eks. ikke så veldig glad i «bare» salat til middag, men elsket Cæsarsalaten vi var med på å teste! Følte på en måte at vi var en del av noe større 😊»

Kampen i Oslo

Kjersti

«Jeg vil gjerne fortsette teste for deg! Det har vært gøy og spennende og føles velsig stas og meningsfylt. At man er med litt på prosjektet ditt med å spre vegetarentusiasme! Jeg er en som liker godt å bruke oppskrifter, men lager mest uten, men ofte med noe som inspirasjon. Den retten jeg absolutt best likte fra testene var blomkål og granateplesalaten! Med litt brød er den en lunsjvinner her!! Å lære gjør jeg hele tiden med mat, spesielt med vegetar da det er mer utfordrende å den helt komplett!»

HASLUM

Familien Strand Elgquist

«Inspirerende og meningsfullt. En skikkelig digg kokebok 1 var til stor inspirasjon og gjorde det lettere å spise vegetarisk (og sunt!) Det var gøy å få være med å bidra bittelitt til mer grønn inspo til folket! Som i kokebok 1, fikk vi noen triks til å lure grønnsaker og viktige næringsstoffer inn i maten til barna. Bønner i smoothiebowl f.eks. hadde jeg ikke tenkt på selv!»

99 retter og enkle ingredienser